ASTRONOMY WIKI

astronomy Information

ASTRONOMY WIKI

astronomy Information

چرا زمین به دور خود می چرخد

چرخش سیاره ما تقریباً بر روی تمامی حیات زمین تأثیرگذار بوده است. همچنان که زمین هر ۲۴ ساعت حول خود می چرخد، هر نقطه بر روی آن این شانس را پیدا می کند تا در برابر خورشید قرار گیرد و در بازۀ زمانی نسبتاً کوتاهی از گرمای آن بهره ببرد. اما چرا زمین و سایر سیارات به دور خود می چرخند؟

 

ادامه مطلب ...

کشف سیاهچاله عجیب در اطراف یک ستاره سریع

ستاره شناسان اسپانیایی یک سیاهچاله خاموش را کشف کردند که با سرعت بالا در حال چرخش به دور یک ستاره سنگین است. این سیاهچاله همدم این ستاره میباشد، دانشمندان حدس می زنند این سیستم عجیب در سراسر کهکشان راه شیری رایج باشند.  ادامه مطلب ...

نقش میدان مغناطیسی در شکل گیری یک کهکشان

 اخترشناسان به هنگام مطالعه ی دقیق کهکشانی نزدیک، برای نخستین بار میدان مغناطیسی قوی را کشف کردند که با پیچیدن حول بازوی مارپیچی اصلی این کهکشان، جریان گاز حول آن را تحت تاثیر قرار داده است.  

ادامه مطلب ...

معرفی کتاب

درود به شما اگر میخواهید نجوم را از پایه شروع کنید  ادامه مطلب ...

معرفی کتاب نجوم به زبان ساده

نجوم به زبان ساده
نام اصلی: Astronomy Made Simple
نوشته: مایر دگانی ( Meir H. Degani)
ترجمه: محمدرضا خواجه پور
انتشارات گیتاشناسی
موضوع: نجوم، کیهان شناسی
ویراست سوم ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۵۱۲

هر فصل این کتاب اطلاعات دقیقی درخصوص جهان و تاریخچه آن، طیف نگاری و کاربرد آن در نجوم، ستاره‌ها و کهکشان‌ها و منظومه شمسی را دربر دارد. شیوه یافتن و دیدن ستاره‌ها با روش‌های مختلف ” با تلسکوپ یا بدون تلسکوپ” باتوجه به مکان و موقعیت ستاره‌ها را در آسمان بیان می‌کند. در پایان هرجلد واژه نامه دوزبانه نجومی آمده‌است

دکتر خواجه پور یکی از اساتید شناخته شده ایران در زمینه نجوم و ستاره شناسی(علاوه بر فیزیک نظری) هستند که کتابهای زیادی از جمله نجوم به زبان ساده، انبساط جهان،- فیزیک اندیشه‌ها و یافته‌ها و آن ستاره دنباله‌دار می‌آید را ترجمه کرده اند. درباره ایشان باید گفت که وی در سال ۱۳۲۰ در ساوجبلاغ کرج به دنیا آمد.

کارشناسی فیزیک را سال ۱۳۴۲ از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد را ۱۳۵۱ از دانشگاه فلوریدا و دکتری فیزیک را در سال ۱۳۵۴ از دانشگاه فلوریدا در امریکا دریافت می کند. موضوع تز دکتری وی در دوره دکتری پدیدهای بحرانی چندگانه در فرومغناطیسهای ناهمسانگر است. وی پس از بازگشت به ایران ابتداء در دانشگاه شیراز، سپس دانشگاه امیر کبیر و بعد از آن در مرکز تحصیلات تکمیلی زنجان به عنوان استاد فیزیک مشغول به کار می شود و یکی از دو بنیانگذار این دانشگاه است. هم چنین از جمله فعالیت های فرهنگی ایشان می توان به عضو دائم انجمن فیزیک آمریکا – عضو دائم انجمن فیزیک ایران – عضو انجمن نجوم ایران و عضو بخش آموزشی اتحادیه بین‌المللی نجوم اشاره کرد.

10_455_b_web-large

فهرست مطالب:

تاریخچه نجوم
فصل اول: جهان (اجزاء تشکیل دهنده آن – نقش جهان)
فصل دوم: رصد ستارگان، بدون تلسکوپ
فصل سوم: اصول پیمایش
فصل چهارم: رصد ستاره‌ها با تلسکوپ‌های کوچک
فصل پنجم: تلسکوپ و کاربردهای آن
فصل ششم: طیف نمایی
فصل هفتم: خواص فیزیکی ستارگان
فصل هشتم: ماده میان-ستاره‌ای و سحابی‌ها
فصل نهم: ستارگان: انرژی و تکامل
فصل دهم: کهکشان‌ها
فصل یازدهم: منظومه شمسی
فصل دوازدهم: سیارات زیرین
فصل سیزدهم: زمین و ماه
فصل چهاردهم: کسوف و خسوف
فصل پانزدهم: سیارات زبرین
فصل شانزدهم: ستاره‌های دنباله دار و شهاب وارها
فصل هفدهم: ماهواره‌ها
فصل هجدهم: پیدایش منظومه شمسی